Charlie Crane

Charlie Crane is een in Parijs gevestigde uitgever van baby- en kindermeubilair. Opgericht in 2013 door Thomas Lépine. Het heeft de ambitie om mooie en stijlvolle meubels te creëren die grenzen in het in de wereld van volwassenen en van het kind in het interieur moeten vervagen. Door de ontwerpen van Charlie Crane moeten ouders trots zijn om de meubels van hun kinderen door het hele huis te hebben staan en te laten zien. De wipstoel is geïntegreerd in de woonkamerdecoratie en de kinderstoel past bij de eettafel en stoelen. Het bedje is een kunstwerk op zichzelf!

Charlie Crane werkt samen met ontwerpers. Onder anderen de Frans ontwerpers. Een nieuwe generatie, die zowel de traditie van technische excellentie met zich meebrengt –vooral die van de Franse pioniers van de jaren 50 (Prouvé, Perrian, Hitier) – maar ook de openheid voor meerdere buitenlandse invloeden. Met name het Scandinavische design uit de jaren 50 en 60 en het recente Vegetal Design.

De eerste Charlie Crane producten, de Levo-strandstoel en de NOGA-commode, zijn gemaakt door twee ontwerpers die zijn opgeleid aan de Boule-school. De TIBU stoel is ontworpen door het designduo Gaspard Tiné-Berès en Tristan Kopp van de Re-Do studio.

Charlie Crane is voorstander van nobele en natuurlijke materialen zoals gebogen hout, waardoor complexe vormen kunnen worden gebeeldhouwd en ronde objecten kunnen worden gecreëerd.  Een ‘Charlie Crane’ staat geweldig in de (woon)kamer en kun je vol trots showen aan je gezelschap.

Menu